Betaling

De Regiotaxi Eemland-Heuvelrug rijdt voor iedereen in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Woudenberg. De regiotaxi rijdt van deur tot deur, dus ook op plaatsen waar het gewone openbaar vervoer niet komt. De Regiotaxi Eemland-Heuvelrug wordt vanaf 1 januari 2012 uitgevoerd door Regiotaxi De Vallei.

Functies bij deze pagina

  • Tekst normaalTekst groterTekst grootst

Betaling

Betaling

Reizigers met een WMO-indicatie kunnen alleen nog betalen per automatische incasso. Daarvoor moet u een machtiging afgeven door middel van een machtigingsformulier. Een nieuw formulier kunt u aanvragen via het servicenummer van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug 0900-1122445.

Andere reizigers mogen direct aan de chauffeur met gepast geld betalen. Uiteraard kunnen frequente reizigers ook een machtiging voor automatische incasso afgeven.

Vervoerpas en automatische incasso

Sinds 1 januari 2012 betalen klanten met een Wmo-pas de ritten via een automatische incasso. Hiervoor dient u een machtiging af te geven aan de vervoerder Regiotaxi De Vallei BV.

De voordelen van automatische incasso op een rij:
• U hoeft geen contant geld bij u te hebben.
• Betalen met gepast geld of wisselgeld teruggeven kost tijd. Door automatische incasso hoeft dit niet meer en rijdt de taxi sneller door.
• Het ontbreken van geld in de taxi is veiliger.

Hoe controleert u of u niet teveel betaalt?

Bij het reserveren van uw rit vertelt de telefoniste u wat de ritprijs is. In de Regiotaxi krijgt u een bon waarop de ritprijs staat. Vervolgens kunt u uw ritgegevens bekijken op:
Online reserveren Hier kunt u bij ritten geschiedenis zien welke ritten u gemaakt heeft voor welke prijs.

Heeft u geen toegang tot internet?

Wanneer u de bonnen die u in de taxi krijgt bewaart, kunt u aan het eind van de maand de bedragen optellen. Het eindbedrag moet hetzelfde zijn als het bedrag dat die maand van uw bankrekening is afgeschreven .

Reizen op rekening

Wilt u geen machtiging voor automatische incasso afgeven? Dan kunt u bij uitzondering elke maand een rekening krijgen. U betaalt hiervoor wel € 7,50 per maand administratiekosten. Het kost de vervoerder immers extra tijd en geld om de rekeningen te verwerken.

Kunt u geen machtiging afgeven door bijvoorbeeld bewindvoering? Dan kunt u bij het Wmo-loket in uw gemeente vragen of voor u een uitzondering gemaakt kan worden. Als u voor die uitzondering in aanmerking komt, krijgt u zonder meerkosten de rekeningen thuis. Dit betekent dat u geen administratiekosten hoeft te betalen. Die neemt de gemeente voor haar rekening.

Online reserveren
Telefonisch reserveren