Vervoerspas

Wie in het bezit is van een vervoerpas van de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug, helpt mee met een betere afhandeling van de ritaanvragen. De pas biedt voordelen omdat de vervoerder uw vaste gegevens (naam, adres, telefoonnummer) kan zien aan het pasnummer. Dat zorgt voor een snellere afhandeling en vooral een kleinere kans op fouten bij het bestellen en plannen van de rit.

Functies bij deze pagina

  • Tekst normaalTekst groterTekst grootst

Vervoerspas

Vervoerspas

Wie in het bezit is van een vervoerpas van de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug, helpt mee met een betere afhandeling van de ritaanvragen. De pas biedt voordelen omdat de vervoerder uw vaste gegevens (naam, adres, telefoonnummer) kan zien aan het pasnummer.

Dat zorgt voor een snellere afhandeling en vooral een kleinere kans op fouten bij het bestellen en plannen van de rit.

Als u in aanmerking komt voor reizen tegen gereduceerd tarief - met een WMO-indicatie of als 65-plusser - kunt u een vervoerpas bij het WMO-loket van uw gemeente aanvragen.

Vrije reizigers, die van een vervoerpas gebruik willen maken, kunnen die aanvragen via het servicenummer van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug 0900-1122445.

Vervoerpas en automatische incasso

Sinds 1 januari 2012 betalen klanten met een Wmo-pas de ritten via een automatische incasso. Hiervoor dient u een machtiging af te geven aan de vervoerder Regiotaxi De Vallei.

De voordelen van automatische incasso op een rij:
•    U hoeft geen contant geld bij u te hebben.
•    Betalen met gepast geld of wisselgeld teruggeven kost tijd. Door automatische incasso hoeft dit niet meer en rijdt de taxi sneller door.
•    Het ontbreken van geld in de taxi is veiliger.

Hoe controleert u of u niet teveel betaalt?

Bij het reserveren van uw rit vertelt de telefoniste u wat de ritprijs is. In de Regiotaxi krijgt u een bon waarop de ritprijs staat. Vervolgens kunt u uw ritgegevens bekijken op:
Online reserveren Hier kunt u bij ritten geschidenis zien welke ritten u gemaakt heeft voor welke prijs.

Heeft u geen toegang tot internet?

Wanneer u de bonnen die u in de taxi krijgt bewaart, kunt u aan het eind van de maand de bedragen optellen. Het eindbedrag moet hetzelfde zijn als het bedrag dat die maand van uw bankrekening is afgeschreven .

Reizen op rekening

Wilt u geen machtiging voor automatische incasso afgeven? Dan kunt u bij uitzondering elke maand een rekening krijgen. U betaalt hiervoor wel € 7,50 per maand administratiekosten. Het kost de vervoerder immers extra tijd en geld om de rekeningen te verwerken.
Geeft u geen machtiging af en reist u maar één of enkele keren per maand met de Regiotaxi? Dan is het voor u goedkoper om als OV-reiziger te reizen en contant het normale tarief van € 2,05 per zone te betalen. U betaalt dan minder dan het goedkope Wmo-tarief + € 7,50 administratiekosten.

Kunt u geen machtiging afgeven door bijvoorbeeld bewindvoering? Dan kunt u bij het Wmo-loket in uw gemeente vragen of voor u een uitzondering gemaakt kan worden. Als u voor die uitzondering in aanmerking komt, krijgt u zonder meerkosten de rekeningen thuis. Dit betekent dat u geen administratiekosten hoeft te betalen.  Die neemt de gemeente voor haar rekening.

 

Online reserveren
Telefonisch reserveren