Zones en tarieven

Voor elke rit met de regiotaxi betaalt u een instaptarief en een vast tarief per zone. De reis kan maximaal vijf zones ver zijn; wilt u toch verder reizen, dan brengt de regiotaxi u maximaal nog twee zones verder voor een hoger tarief per zone.

Functies bij deze pagina

  • Tekst normaalTekst groterTekst grootst

Zones en tarieven

Zones en tarieven

Voor elke rit met de regiotaxi betaalt u een instaptarief en een vast tarief per zone. De reis kan maximaal vijf zones ver zijn; Zie ook: hoe ver kunt u reizen?

Veerpont

Het is mogelijk dat de regiotaxi gebruik moet maken van een veerpont. U betaalt dan één zone extra en de kosten van de pont zijn voor rekening van de vervoerder.

Tarieven Regiotaxi Eemland Heuvelrug per 1 januari 2018

Tarief per zone voor OV-reizigers € 2,20
Tarief per zone voor WMO-reizigers € 0,80

Korting voor senioren

Tarief per zone voor senioren in de gemeente Baarn (max 180 zones per jaar) €1.00

Tabel met tarieven
U reist U betaalt OV-tarief WMO-tarief
1 zone 1 zone + 1 opstapzone = 2 zones € 4.40 € 1.60
2 zones 2 zones + 1 opstapzone = 3 zones € 6.60 € 2.40
3 zones 3 zones + 1 opstapzone = 4 zones € 8.80 € 3.20
4 zones 4 zones + 1 opstapzone = 5 zones € 11.00 € 4.00
5 zones 5 zones + 1 opstapzone = 6 zones € 13.25 €4.80

Bovenstaande tarieven gelden vanaf 1 januari 2018. De tarieven van de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug worden jaarlijks door de provincie Utrecht en de deelnemende gemeenten vastgesteld.

Regeling voor mensen met WMO-vervoerpas en senioren

Reizigers die via hun gemeente een WMO-indicatie hebben gekregen, hebben recht op een lager tarief. Dit geldt alleen voor reizigers die in een van de deelnemende gemeenten wonen. In enkele gemeenten komen ook 65-plussers zonder WMO-indicatie in aanmerking voor korting. Als u tot zo'n groep behoort, kunt u een vervoerspas krijgen waarmee u tegen gereduceerd tarief kunt reizen met de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug.

(Een rit met de regiotaxi begint of eindigt altijd in het interne vervoersgebied, die op de zonekaart omlijnd is met de rode lijn.)

Online reserveren
Telefonisch reserveren